Recept Jahodovomátové Sushi
Ahoj,
Dneska si ukážeme jak si udělat jahodovomátové sushi
Jahodové "sushi"
budeš potřebovat :
100 g máslových nebo podobných sušenek (použila jsem Petit Beurre, Lidl)
100 g změklého másla
50 g čokolády na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl)
30 g moučkového cukru
25 g kakaa
20 g strouhaného kokosu
Na rýžovou náplň:
50 g kulatozrnné rýže (použít můžete i některý z druhů na risotto)
1 lžíce moučkového cukru
mléko dle potřeby (bude to přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže)
špetka soli
100g mascarpone
jahody či jiné vhodné ovoce dle potřeby
Na mátové "wasabi":
hrst listů čerstvé máty
1 lžíce medu
1 lžíce mascarpone
Postup
Základem těsta jsou sušenky, které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření, cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.
Rýži dejte spolu s mlékem, špetkou soli a lžící cukru vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut. Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala. Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.
Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami nebo pečícími papíry v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru. Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda. Použitý pečící papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar. Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela. Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.
Tak to je pro dnes vše tak papa